Angélique kersten  | Arnhems Blond

 

Ongeschoren Columns

(anoniem)"Tot mijn dertigste heb ik gelezen en kennis tot me genomen, na mijn dertigste ben ik gestopt met lezen en begon met het doorgeven en uitdiepen van kennis, op veel gebieden.

Er ligt al een week een boekje op mijn werkblad van een goede vriendin. Ze heeft er zelfs een persoonlijk woordje in opgetekend en volgens mij geprobeerd er twee borsten eronder te tekenen.

Het kunnen ook kruisjes zijn. Nou ja, meestal begin je bij de borsten en eindig je bij het kruis. Dat heb ik geleerd toen ik besloot er dan toch eindelijk wat stukjes uit te lezen.

Het werden meer stukjes dan mijn bedoeling was, maar als het over seks gaat, leg je zo’n boekje niet snel neer. En ja, af en toe moest ik, net als de heren erin, aan mijn kruis krabben.

Niets menselijks is mij vreemd. Wat mij opviel, buiten de vlotte schrijfstijl, was dat het allemaal echte verhaaltjes zijn geworden.

Geen verzonnen verzinsels met krullen en bloemetjes. Nu stap ik zelf niet graag een seks winkel binnen, maar als ik zo lees zou ik me er best op mijn gemak voelen.

O jé, eens kijken… waar is mijn gele doekje… …"
 

 


 

 

TWiNTiG

 

 

 

 

 

Frank Beerends Free Musketeers Uitgeverij en Produkties (na inzending wedstrijd):

Geweldig om na zulke omzwervingen teruggekeerd de geschiedenis herhaald zien. Het slotstuk is een waardig einde, een soort rustgever voordat je het boek sluit.  

 

Petra Boerboom (redacteur TWiNTiG): Geweldig boek weer, alles zit erin: humor, sex en spanning ... overgoten met die typische Angélique-stijl! Ik ben geraakt, geroerd ... heb genoten!

 

Cecile Haarbrink: Prachtig geschreven boek dat me tot tranen roerde

 

 

Luzan Boersma: In één ruk....

wat een lef om zo een ander leven in te gaan.... Als dit boek verfilmd kan worden wil ik wel de hoofdrol spelen..... zitten leuke scènes bij ;)

 

 


 

De Stylist

 

 

 

Kim Haarbrink:  Ik heb vanmorgen in de bus je boek uitgelezen en vond t einde zo spannend dat ik bijna mijn halte miste..!  Vond het echt een fijn boek om te lezen, iedere keer als ik m weg wilde leggen dan kon ik niet wachten om weer verder te lezen!!

    

 

Peter Adema: Hey Angélique, bij deze mijn respect voor je boek de Stylist. Alle ingrediënten zoals spanning, misdaad, seks maakte het voor mij als een lekker leesbaar boek.
Mooie verhaallijn. De karakters zijn goed neergezet.
Mijn complimenten! grtz en liefs Peter

 

 

Marcel Koops: Ik heb ontzettend genoten van De Stylist. Heb het in een adem uitgelezen en ik vond het een briljante vondst om de lezer ook in het hoofd van de dader te laten kruipen. Kan het iedereen aanraden die van dit genre boeken houdt.

 

 

Belinda Jansen: Meid, het is weer een super spannend boek. Maar was weer ietsie te dun he......hahaha

 

Petra Boerboom: Ik vond 'm gewéldig ... in één ruk uitgelezen. Dat smaakt naar meer!

 

Janine Stein Verhaaff: Boek is weer helemaal geweldig. Het blijft weer spannend tot het einde. Hij leest lekker snel weg (er zit temp in het boek) en er zijn (gelukkig) geen langdradige stukken, zodat je het boek absoluut niet aan de kant wil leggen. Op een gegeven moment moet het, omdat ik weet dat je de dag erna vroeg op moet, maar liever niet.  Angelique, weer bedankt voor een paar uur leesplezier.

 

Tati:  Het leest zo vlot dat het een genot is. Genoten van 't hele verhaal. Proficiat

 

Togu_Hang: Van harte gefeliciteerd, je hebt een knap verhaal neergezet. Het kan een bestseller worden. Mijn respect.

 

Hoeselaer: Je bent keigoed in het opbouwen van een verhaal.

 

Koyaanisqatsi: Weer een sicko uit de hand van Agatha Aqua!

 

Maurice Royen: Leest als een film...


 

WREEDAARD

 

 

 

Ghislaine Bergen (rechercheur bij de Belgische Politie:

Top recherchewerk. Je schrijft weergaloos mooi. Je geeft ons vrouwen iets van een domoor te wezen als het op mannen aankomt (grijns)

Wreedaard laat werkelijk zien hoe monsterachtig een ontvoering is. Het laat sporen na die tot traumatische ervaringen leiden. De opzet van het boek is spanning tot de laatste letter. De vindingrijkheid van de auteur doet veel rechercheurs blozen. Vanuit de twee standpunten beschreven, doet het boek werkelijk alle eer aan. Het is een beestachtig goed boek, waarin vele facetten van het recherchewerk zijn terug te vinden. Een topper. 

Monica van der Put:

Brr.... wat een spannend verhaal. In één adem uitgelezen. Echt een goed verhaal, en wat zo leuk was dat er personages uit Bateau Rouge in voorkwamen. Echt goed gedaan vooral het verrassende einde. Ben helemaal fan van deze schrijfster. Wacht met smart op een nieuw boek van haar. 

Susan Westerhof:

Ik had hem wederom in 2 avonden uit. Het was een spannend boek, hoewel ik het begin wel heel heftig en vulgair vond. Jij schrijft op zo'n manier dat je je helemaal een beeld kunt vormen en dus perse door wilt lezen omdat je wilt weten hoe het verder gaat. Heel goed dus, maar dan is het wel heftig. Na een kwart van het boek gelezen te hebben werd dat stuk voor mij beter. Het is maar goed dat veel zaken uit jouw boeken eerder gebeurd zijn en dat niet alles uit je eigen brein komt, want dan zou ik niet weten wat ik met je "wrede mind" aan zou moeten :)

 

Sabine Luypaert:

Straf Straf heel straf (en ook beetje spijt dat het gedaan is ondanks het luguber gehalte) 

Draakje:

Milleju, jij weet de spanning erin te houden, zeg. Ik kon haast niet meer wachten tot de ontknoping (al kan ik al de schitterend geprepareerde tussenmenuutjes wel oneindig smaken)...Dit ga je toch wel publiceren? Dit is/was KEI GOED! 

Emmeline:

WAT EEN EINDE!!!!! Dit heb je echt schitterend aangepakt hoor!!! 

Koyaanisqatsti:

Alfred Hitchcock... EAT YOUR HEART OUT! Here comes Aqua! VERHOEVEN!!!?? VERFILMEN DIE BOEL!!! Ik ben lichtjes op het verkeerde been gezet. Mevrouw de auteur... u bent een... wreedaard...

 

Margreet Bakker:

Top! wat een heerlijk spannend en emotievol verhaal, bedankt Aqua voor het leesplezier!


Henny:

Wat een wending heb je er aan gegeven. Onvoorstelbaar goed gevonden. Ik neem eerbiedig mijn petje voor je af. (hat) 

Muis:

Ooooooooooooooh, Een heel goed verhaal, goed opgebouwd en spannend!

Ann (vansion):

kind, wat ben jij productief! 

Theo Roossen:

Ik vind het ongelooflijk wat jij presteert en er zijn er trouwens weinig op deze site die zo'n volumineus verhaal (roman) kunnen volschrijven en er de spanning kunnen blijven inhouden. Bovendien blijft het verhaal boeien. Amaai, doe het maar hé ! Proficiat !

 

IVO:

wow Aqua wat een verhaal en wat een emotie ... de angst staat als ijspegels op mijn beeld ..

Gono:

't Lijkt wel een film............ 

Geert van der Wijk:

Pakkend verhaal waar natuurlijk het nodige over valt te zeggen! ;) Dat de meisjes al 18 jaar zijn (geen kinderen dus meer - jonge vrouwen) vind ik uit het wreedaardstandpunt wat 'soft'. 'Liever" had ik gezien dat ze maar 12/13 jaar zijn geweest. Nog dramatischer en wreedaardiger! Maar het verhaal nodigt wel uit tot doorlezen.

Taalkundig gezien zijn je gedichten op een hoger peil! Karakterbeschrijving/verdieping is een ander punt. 

Marcel Koops:

Wat een verhaal zeg. Hoe kom je er op. Kostte me veel moeite om het te lezen. Heb zelf een dochter in de leeftijd van de slachtoffers en een van de slachtoffers heeft zelfs dezelfde naam (en ook precies zo geschreven). Kwam heel dicht bij en beklemde me.  Jouw beeldende schrijfstijl deed me geregeld huiveren. Een luguber verhaal met een luguber einde. Absoluut een aanrader voor wie van dit genre houdt.

 

Petra Boerboom:

Hey Angel! "Wreedaard" ook weer in één adem uitgelezen! Kom superlatieven tekort. En nu ... heb ik ze allemaal uit ... wanneer komt de volgende?!


 

Bateau Rouge

 

 

 

 

 

Ghislaine Bergen: In deze roman zijn alle personages haast levenecht, met alles behalve kleurloze levens. Ook hierin primeert het recherchewerk, maar dit keer door een dame. Het undercover werk dat alles behalve gewoontjes is en levensgevaarlijk wordt hier in de kijker gezet. De pittige seksscenes maken alles realistisch en geven het boek een lift in spanning en intrige. Een subliem werk van een meesterhand.


Maurice Royen: Arnhems Meisje met pit!

Angélique Kersten blijkt een aanwinst voor de liefhebber van het genre (detective). Na haar debuut Schaduwwolken neemt ze je in Bateau Rouge mee in de wereld van de betalde liefde. Het is realistisch en met vaart geschreven. De personages zijn op zo'n manier uitgediept dat ze herkenbaar en vaak sympathie oproepen. De zorgvuldig opgebouwde spanning en de plotselinge wendingen zorgen ervoor dat je het in één ruk uitleest en met een bijna teleurgestelde zucht tot de conclusie komt, dat je net de laatste pagina verslonden hebt. Ik hoop dat we in de toekomst nog meer van Klaas Vink kunnen vernemen of anders in elk geval van de schrijfster. Want Bateau Rouge is een aanrader.

 

Eric van Zwam: Hi Angelique. Deze is echt fantastisch, heb er anderhalf uur in zitten lezen tijdens een pauze onderweg, en na een half uur heb ik de auto aan de kant gezet en 'm helemaal uit gelezen. wat een heerlijk boek...  Dank je wel !!

 

Geert van der Wijk: Ik vond de karakters in de Rode Boot nogal plat. Ik leerde ze niet echt kennen. En daardoor konden ze me niet overtuigen. Ellen kwam nog wel het meest uit de verf. Ook de plot van de Rode Boot was niet geweldig, alles is er zo bij de haren bijgesleept. En wie knalt er nou in een volle discotheek iemand neer?!


Jolanda Willemsen: Ik ben begonnen in je boek die ik gisteren gekocht heb en hij is super (Bateau Rouge). Het was jammer dat we weg moesten vanmiddag anders was hij uit geweest.
Nu moet ik wachten voor die andere 2. Het is echt de moeite waard, leuk boek.


Belinda Jansen Kroon:  Wat een ontzettend spannend boek, heb hem in 1 dag uitgelezen. Echt super Lique!! De reactie's die je hebt gekregen over je boek, zijn het meer dan waard...Door dat het in Arnhem afspeelt is het ook heel herkenbaar...TOP!!! 

Marcel Koops: Ja hoor Angelique, het is nu zeker. Je hebt er een fan bij. Gisteren Bateau Rouge uitgelezen. Na De stylist en Nooit meer het 3e te gekke boek. En ja, opnieuw door jou gepakt. Nou ja, door jouw boek bedoel ik dan. Echt een geweldige manier van schrijven heb je. Kon me erg goed in het verhaal inleven en kon dus ook bijna niet stoppen met lezen. Bleef spannend tot het eind. Alweer een aanrader!  Nu op naar de Wreedaard!!

 


 

Schaduwwolken

 

Belinda Jansen Kroon: Mooi verhaal met een zeer verrassend einde...Ook in 1x uit gelezen. Jammer dat ie niet zo dik is..haha.  Kijk uit naar de Stylist!!!

 

Ellen Wijers-van Oyen: Net in een zucht uitgelezen. Vond t wel goed.Ga morgen Bateau rouge lezen. Ben benieuwd.

 

Jan Willems: over het eerste hoofdstuk: Knappe aanzet met mooie spanningsbogen. Goed geschreven in een vlotte taal.

 

Das: Je bent goed bezig, ook al geef je de indruk van niet. Haha, ik ben nog steeds een fan, daar is geen ontsnappen aan

 

Duivelstrikje: WOW.jeetje, wat schrijf jij mooi!! echt spannend!!! Echt wonderbaarlijk mooi geschreven! Heerlijk om te lezen, je brengt echt de ik-zit-erbij-sfeer

 

Feniks: Vlot en helder geschreven!

geertje†: goed verhaal, levensecht !

 

Ann - Vansion: Tien op tien voor je bloedstollende echtheid, jij. Soms schrijf je onzorgvuldig. Maar dat let niet. Jij moet voortdoen. Er zit kracht in je spullen. Jeeezus, wat een ruggengraat! toegegeven..had zelf al een paar ont-knopingetjes gebreid ... (enfin, niet ik, maar mijn schrijfkoppie) maar je verrast !!! en het klopt allemaal!

 

Ewald Stals: mooie observatie, en psychologisch over-tuigend en herkenbaar.

 

Denspowels: Er hangt sex in de lucht. Levend geschreven. Ben blij dat je niet de weg bewandelde van de SOA of Aids, dat zou voorspelbaar geweest zijn. Mooie pointe

 

Ghislaine Bergen: Mannelijk hoofdpersoon Mark zit met een grote L op zijn voorhoofd. Boeiend, klaar voor publicatie! De twijfel tussen het goede en het kwade liggen in dit boek centraal. De opbouw eigen aan deze schrijfster ademt spanning uit. Het binnendringen in het diepste van de ziel,is in een unieke stijl geschreven zonder belerend over te komen. Stijl, spanning en intrige van topklasse.

 

Dirk Biesbrock: Je houdt er de spanning goed in !!! Tess Gerritsen al eens gelezen? Haar stijl bevalt me, de jouwe ook.

 

Nutswritingkate: Al heb ik hoofdpijn ik moest doorlezen..;)

 

Dufo: Heavy Metal voor de soundtrack?

 

Koyaanisqatsi: jaja, hou een mens maar langer in on-draaglijke spanning! Ik blijf bij mijn standpunt: VERFILMEN! Ben al die thrillers met detectives in de hoofdrol trouwens toch beu. Ik val in vervelende herhaling: ijzersterke ontroering, gevrijwaard van alle platte (onrealistische) sentiment. En zeggen dat ik normaal gezien een hekel heb aan zo'n verhalen...

 

 Seppe: Hey de dialogen zijn behoorlijk sterk…. Ik hou van dialogen… en van duetjes.

 

IVO: dit is schaamteloos goed en stevig geschreven, dit heeft boddy en een lijf waarop het geschreven is. Zo zou ik willen schrijven. De sfeer in het verhaal stemt overeen met de realiteit, en dat is wat mij betreft toch een must, wil het verhaal geloofwaardig blijven.

 

CommisarisV: spannnneend!!!!

 

Sabine Luypaert: hebberig kussen, genomen worden en buik-dingen...

 

Draakje: Wauw aan die kant van het scenario had ik zelfs nog niet gedacht! Knap!

 

Dichtduvel: de Wolkenkamer: heel mooi!  x Jef

 

Gono: geen woorden voor, weergaloos knap

 

Littlefairytale: Je weet een beklemming en een sfeer te schetsen die naar de keel grijpen. Het sentiment en het rauwe reflecteren samen te laten komen. Het breken en het cynische beschouwen ...heel knap geschreven. groet  Tine

 

Fenk: goed geschreven; onwaarschijnlijke situaties, maar toch geloofwaardig.

 

AnneleenR: Jaja, dit zou op z'n minst een roman moeten worden. Heb je al een uitgever? ;)

 

Maria van der Zee: Spannend, met en zeer onverwacht einde. Heb genoten.

 

Dirk Biesbrouck: Je schrijft intrigerend, diep menselijk. Je trekt de lezer tot bij de tekst, als je het als lezer allemaal mee beleeft. Sterk!

 

Emmy Sterel: Ik wilde eigenlijk helemaal niet gaan lezen vandaag, maar kon niet meer stoppen.

 

Geert van der Wijk: De toon, de muziek van het verhaal en de woorden zijn vlot, modern. Maar het gaat niet zo diep. Zelfs die seksscènes vind ik meer registraties. Meer details, dichter op de huid graag! Die wending aan het eind overtuigt me ook niet zo. Maar voor debuut is het wel geslaagd.

 

Susan Westerhof: Ik ben gisteravond begonnen en kon niet stoppen. Toch maar naar bed gegaan. Tot nu toe een geweldig boek!!!!


Elena de Vries: Yes, Yes,  ik ben in je boek begonnen, tot nu toe kan het verhaal mij erg boeien. En dat gebeurt niet snel!

 

Sabina van der Rijt: Ik vind het fantastisch, je hebt je zelf overtroffen!

Tamara de Jong: In één zucht uitgelezen.

 

Jolande Bekers: Wat een spanning waardoor je helemaal in het boek komt te zitten.

 

Jacqueline Hol: Superspannend, aangrijpend, hartverscheurend, opwindend tot aan het eind, een mooi complot.

 

Loes de Jong: Een heel goed boek, wat lekker leest. Als je er eenmaal aan begonnen bent wil je het meteen uit lezen. Ik heb het boek in één weekend verslonden.

 

 

 

 

Top